Wackond

BALASHTOTH - = Equation = EP (2024)

2024. szeptember 28. - chris576

459093474_524118033471201_686048626818051110_n.jpgA mosonmagyaróvári melodikus halálfém csapat, a Casketgarden egykori gitárosa, Tóth Balázs a YouTube-csatornájára feltöltött covervideói mellett tavaly óta saját dalokkal is bombázza híveit, egyrészt a BalashToth néven futó projektjével, másrészt pedig az ...In Visceroval (debütalbumuk kritikája ITT olvasható).

A BalashToth két személyt takar, Balázsunk mellett - aki a hangszeres részekért felel - egy japán énekes (hörgős), bizonyos Deathmetalvoicer állt a mikrofon mögé. A tavaly kiadott "Anti-Life" EP-jük nagyot szólt, kaptak is sok pozitív kritikát meg miegymást. A folytatás szeptember 26-án érkezett meg "= Equation =" címmel egy újabb négyszámos EP képében.

Imádtam az "Anti-Life"-ot, mert rövid, de legalább nem hosszú. Viccet félretéve, kegyetlenül hasítanak a kései Carcass és az At The Gates-féle skandináv halálmetal keresztezéseként definiálható szerzemények. Ezek a hatások továbbra is kirajzolódnak Balázsék dalaiból, csak most egy-két helyen túlságosan egyértelműen.

Kifejteném akkor: legyen például az n = Folly. Ha azt mondom, hogy Paradise Lost Pity The Sadness? Ugye-ugye. De a Carcass szelleme is százszázalékosan jelen van. Egyébként meg marha jó szám. Akit ezek a hasonlóságok nem zavarnak, az valószínűleg addig headbangel rá, míg le nem esik a feje a helyéről.

Szerencsére a többi dalban nincsenek ilyen jellegű hasonlóságok (vagy csak én nem tudok róla). A Loneliness + Alienation száguld, akár egy gyorsvonat, amolyan At The Gates-módra. Balázsnak nagyon jól áll ez a vonal, a vérében van a skandináv death metal (na meg a csuklójában).

Akárcsak tavaly, most is kapunk egy instrumentális darabot, amely ezúttal nem csak akusztikus húrokat penget, de ugyanolyan csodaszép, mint a Jasmin Skies. A sokrétűbb, változatosan megkomponált Shame x Failure zárja a sort.

Az az igazság, hogy hiányérzetem van: egy minimum tízszámos album után sajog a szívem, mert ez annyira rohadt jó.

9/10balashtoth2024.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://wackond.blog.hu/api/trackback/id/tr7018520932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása